Recepten

Inmiddels zijn er veel fodmapvrije recepten gemaakt en ontwikkeld. Koken is een grote hobby (ik heb vroeger de opleiding restaurant-kok gedaan en een aantal jaren als sous-chef in een restaurant gewerkt). Daarnaast heb ik in Meppel een praktijk (gewichtsconsulent en vitaliteitscoach) Live light.

Low fodmap koken is niet per se moeilijk, maar je moet wel goed weten wat wel en niet kan. Verder vergt het inpassen binnen een gezinssituatie ook aandacht.

– De recepten die hier op de website staan zijn gebaseerd op de aanbevelingen van de Monash university. Ze zijn met zorg samengesteld. Mocht je toch iets zien wat volgens jou niet klopt, laat het me dan alsjeblieft weten.

– Recepten dienen ter inspiratie. Je kunt dus gerust zaken toevoegen die jij bijvoorbeeld al hebt uitgetest en waar je geen last van hebt. Wanneer je bijvoorbeeld wel tegen fructose kunt, kun je aan een recept bijvoorbeeld mango toevoegen, of honing.

– De recepten zijn zelf gemaakt, en soms geïnspireerd op wat ik heb gelezen, wat op de markt te koop is, het jaargetijde of naar aanleiding van een vraag. Wanneer ik een recept gebruik van een ander, of uit een boek, vermeld ik de bron. Wanneer je een recept van deze site deelt via sociale media is dat prima, mits met bronvermelding, met een link naar de website of de facebookpagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>