Clafoutis met druiven

ClafoClafoutis 3utis met druiven:
Ingrediënten
1 pond druiven zonder pitjes
300 ml amandelmelk
50 g rietsuiker
50 g rijstemeel
50 gram boekweitmeel
50 g amandelmeel
3 grote eieren
Klontje boter om in te vetten
1 kleine theelepel bakpoeder
Merg van 1 vanillestokje
Geraspte chocola
Snufje zout
BereidingClafoutis 2
Verwarm de oven voor op 175°C.
Haal de druiven van de trossen en was ze. Doe de amandelmelk in een pannetje en schraap
de vanille uit het vanillestokje. Doe de vanille in de melk en roer het even goed door.
Zeef de 3 soorten bloem, maak in het midden een kuiltje en doe hierin de rietsuiker,
eieren, ,melk met vanille en een snufje zout. Mix goed tot je een glad beslag zonder
klontjes hebt.
Vet de ovenschaal in en leg alle druiven er in. Schenk het beslag eroverheen. Tja, dat
is het wel! Bak de clafoutis ca. 45 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat
afkoelen. Verwijder voorzichtig de vorm, en bestrooi als hij is afgekoeld met geraspte
donkere chocola. Lekker met een kopje koffie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>