Auberginetoast met zuurdesemspeltbrood

Voor als je wat meer tijd hebt is dit een echt heerlijke lunch:

Nodig voor 2 personen:

1 aubergine
2 tomaten
italiaanse kruiden
olijfolie
(buffel)mozzarella
zuurdesemspeltbrood, 2 sneetjes per persoon

2015-08-18 13.46.13 Snij de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 4mm. Doe er wat zout op en laat het 2 minuten intrekken.
Kwast de aubergine dun in met olijfolie en bak het in de grillpan tot het zacht en gaar is. Haal uit de pan.

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snij ondertussen de tomaat en de mozzarella in plakken
Rooster de sneetjes speltbrood.

2015-08-18 13.48.05Leg op een plak brood de plakken gegrillde aubergine, daarop de tomaat en buffelmozzarella. Strooi er wat italiaanse kruiden over.  Strooi er nog geraspte oude kaas of parmezaanse kaas overheen en zet in de oven tot de mozzarella is gesmolten.

2015-08-18 13.55.17

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>