Een omelet voor lunch

nFONQ-U1QfmlMJAjPrUyuwT_Z4x99vwD_PpoS5acm34Nodig voor 1 persoon:

2 eieren
courgette (hoeveel is afhankelijk van grootte)
8 kerstomaatjes
plm. 15 gram feta
handje rucola
Italiaanse kruiden gedroogd of vers (zonder knoflook!)
balsamico azijn
olijfolie

Verhit een scheutje olijfolie in de pan, zodat de bodem net bedekt is.
Was de courgette en snij er plakjes van (zoveel dat de bodem van de pan is bedekt). Snij de tomaatjes doormidden.
Als de olie heet is de courgettes in de pan, bakken, omdraaien en als het begint te kleuren de tomaatjes erover verdelen. Laat even rustig bakken, niet roeren.
Breek ondertussen de eieren en klop ze los. Doe er een beetje zout/peper door. Giet het over de groentes. Strooi er wat Italiaanse kruiden overheen. Leg een deksel op de pan en laat op laag vuur bakken tot het ei is gestold. Maak los en laat op een groot bord glijden.
Doe er een handje rucola overheen en verkruimel de feta. Druppel er nog wat balsamico overheen.

Lekker met een plakje zuurdesem speltbrood.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>