Vegetarische gevulde bolcourgettes

Vegetarisch gerecht met bolcourgettes. Wil je er wat vlees in dan is het ook lekker met wat uitgebakken spekjes er door. Bolcourgettes zijn nu niet duur, net als de tomaten trouwens.

20150623_170436Bolcourgette met tomatensaus en quinoa

 

 

 

 

Voor 2 personen:
2 bolcourgettes
3 echt grote trostomaten
wat tijm en rozemarijn
groen van 1 kleine prei
halve kleine venkel
ong. 1 centimeter gemberwortel
geraspte oude kaas
teentje knoflook
Rash el Hanout / Jonnie Boer
kurkuma
75 gram quinoa

Maak eerst de tomatensaus: Kerf de tomaten bovenin kruislings in en leg 1 minuut in kokend water. Spoel af onder koud water, ontvel en snij de tomaten in stukken. Verhit 1 eetlepel olijfolie, maak het teentje schoon en bak dat zachtjes 2 minuten in de olie. Haal de knoflook eruit en doe de tomatenstukken er in. Rustig laten bakken. Doe er tijm en rozemarijn in, laat 10 minuten borrelen en breng op smaak met wat zout/peper. Nog grote stukken? Prak die dan even fijn met een vork.

Zet ondertussen 250 gram water op, doe er 1 theelepel kurkuma door. Voeg als het kookt 75 gram quinoa toe, laat 12 minuten koken en giet af.

De bolcourgettes met een lepel uithollen.
Ongeveer de helft van het courgettevlees in kleine stukjes snijden, ook de halve venkel in kleine stukjes snijden en het groen van de prei. Snij plakjes gember, daarna in blokjes (ongeveer 1 eetlepel). Bak de gember in 1 el. olijfolie. Voeg na 1 minuut de groentes toe. Bak tot het zacht is. Voeg 1 volle theelepel Rash el Hanout (Jonnie Boer) toe, breng op smaak met zout/peper. Voeg 6 eetlepels van de tomatensaus toe.

De tomatensaus die over is doe je in een passende ovenschaal (zie foto vorige post). Vul de courgettes met 2 lepels groente, dan 2 lepels quinoa, weer groente tot het op is. Dan de oude kaas erover. De boldopjes in de tomatensaus zetten. In een hete (225 graden) oven ongeveer 20 minuten in de oven zetten.

De quinoa die je nu te veel hebt gekookt kun je de volgende dag in een lunchsalade doen. Wil je dat niet, dan heb je genoeg aan de helft.

Eet ze!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>