Rode poon met witte wijnsaus en dille olie

Rode poon met dille-olie

 

 

 

 

 

Nodig voor 4 personen:

1 grote rode poon of 2 kleine
Deze kun je bij de markt halen. Als je het fileren van de poon lastig vindt kun je de visboer vragen dit te doen.

1 pakje minus-L slagroom
1 dl droge witte wijn
klein bosje verse dille
(je hebt niet veel nodig, 1 verpakt bakje is meestal genoeg. Op de markt kun je vaak 1 bos dille kopen voor 1 euro. Gebruik daarvan maximaal 1/5 deel, dat is meer dan genoeg.
2 tot 3 eetlepels olijfolie
speltbloem of rijstebloem

Begin met de dilleolie:
Pluk de dille en hak licht fijn. Doe het dan in een blender en voeg 2 tot 3 eetlepels olijfolie toe. Laat vijf minuten draaien tot het goed fijn is.

Voor de witte wijnsaus:
Zet een klein pannetje op met 1 dl witte wijn en laat deze tot de helft inkoken. Voeg dan het pakje slagroom toe, breng aan de kook en laat even doorkoken. Zet apart.

Zout de filets licht en haal ze even door de bloem. Verhit een klontje roomboter en een scheutje olijfolie in een pan en bak de filets ongeveer 4 minuten aan elke kant.
Meng een theelepel maizena met een klein scheutje witte wijn, meng goed en roer door de zachtkokende saus tot het iets dikker iets. Maak op smaak met wat zout/peper.

Schenk wat witte saus op een bord. Druppel er wat dilleolie op en leg de vis er op.

Lekker met wilde spinazie, gebakken en trostomaatjes uit de oven (oven op 150 graden, insmeren met olijfolie, tomaatjes inprikken, wat takjes tijm en rozemarijn toevoegen en 30 minuten in de oven zetten)

Waarschijnlijk hou je nog dille-olie over. Het is ook lekker om deze door mayonaise te roeren, dan wordt deze mooi groen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>