Pompoensoep met pompoenpit

Volgens de Monash app is de oranje pompoen ok, het blog van Kata Scarlata geeft aan dat de pompoen soms hoog in polyolen is. Wellicht beter te vermijden als je nog in je eliminatiedieet zit, anders zou je het kunnen proberen. De flespompoen is in de Monash app oranje, dus twijfelachtig, gewone pompoen, jap, is groen. Kortom, jouw keuze!

laat de pompoen koken tot ze zacht is

laat de pompoen koken tot ze zacht is

pompoensoep

 

 

 

 

 

 

 

Snij de pompoen in grove stukken, verwijder de zaden en de schil (snij niet in je vingers!). Verhit het kokosvet en doe de grofgesneden stukken pompoen in de pan. Verwijder de schil van de gember en snij het fijn (tot je ong. 1 eetlepel hebt), doe dat bij de pompoen. Voeg ook de komijn toe. Dan ongeveer 600ml. water en het halve kippebouillonblokje (Knorr). Laat ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken, doe dan alles in de blender.

Goed laten draaien, terug in de pan, nog even verhitten en klaar. Schep in een kom en strooi er nog wat pompoenpit overheen. Heerlijke soep!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>