Aardappel-waterkerssoep met kokosmelk

20140821_193121

 

 

 

 

 

 

Aardappel-waterkerssoep! Deze wat onbekende groente is o.a. te koop bij de natuurwinkel of op de markt en soms in de goed gesorteerde supermarkt. Heel gezond (veel vitamine K, A en C en calcium). Pittig en brandt wat op de tong.

Nodig voor 4 kleine of 2 grote borden:
100 gram waterkers
3 middelgrote aardappels
1 fodmapvrij kippebouillonblokje (bijv. Knorr)
800 ml water
1 eetlepel kokosmelk p.p.
Schil de aardappels en snij in kleine stukjes. Snij de waterkers incl. steeltjes iets fijn. Verhit een beetje boter en een eetlepel milde olijfolie. Doe de aardappel erbij en bak ongeveer 2 minuten zachtjes aan (laat niet bruin worden). Doe dan de waterkers erbij. Smoor even en voeg 800 ml water toe plus het bouillonblokje.
Laat rustig een kwartiertje koken en doe de soep dan in de blender en maal fijn. Schep in kom en doe er p.p. 1 flinke eetlepel kokosmelk bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>